9 Ocak 2014 Perşembe

AVOKADO MASKESİ





Avokadonun o kadar çok faydası var ki gerçekten saymakla bitmez. Ancak ben bugün avokadonun maske olarak uygulanışını paylaşmak istiyorum.

Maskesi yapılıp yüze uygulanırsa, cilde parlaklık vermesi ve kuru ciltleri nemlendirmesi de avokadonun faydaları arasında. Cilt üzerindeki en önemli etkisi hücre yenileyici özelliği ile cildin esnekliğini kaybetmemesini sağlamasıdır. Böylece cildin kırışıklıklarında azalma oluyor :o)

Cilt bakım ürünlerinde en çok kullanılan ürün avokadodur diyebilirim. Kozmetik dükkanlarında gördüğümüz avokado özlü ürünler, içinde bulundurduğu E, C ve D vitaminleri ile zengindir. Özellikler cilt yaşlanmasına, güneş ışınlarından ve kirli havalardan korunmak için kullanılır. cildin su dengesini düzenler ve nem tutar.

Avokado, deriyi kurumaktan korur. Özellikle duyarlı, kuru, yıpranmış, yaşlanmış deriyi iyileştirir ve güçlendirir. Bol miktarda A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler. Üst deride kepeklenmeyi, nasırlaşmayı önler.

Bu maskeyi haftada bir uyguluyorum. Gerçekten cildimi çok yumuşatıyor ve cildin matlığını alıp canlılık getiriyor.



Avokado maskesi için malzemeler:

1 yumuşak avokado (eğer yumuşak bulamadıysanız avokadoyu birkaç gün oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:

Avokadoyu en üst resimde gördüğünüz gibi diklemesine ortadan ikiye bölün. Bıçağın keskin kenarını çekirdeğe batırıp, saat yönünde veya tersine çevirerek bu çekirdeği çıkartın. Bir kaşık yardımıyla avokadoyu kaşıkla alarak kabuğundan sıyırın. Kabuklarını atabilirsiniz.

Tüm malzemeleri mutfak robotunda tamamen pürüzsüz olana kadar çekin. Veee maskeniz hazır :o)



Tüm malzemeleri mutfak robotunda tamamen pürüzsüz olana kadar çekin. Maskeyi sürmeden önce cildinizi temizlemeniz gerekiyor. Ben cilt temizliği için gül suyu ve gazı kaçmış soda kullanıyorum. Her ikisi de temizlemek için çok iyi geliyor. Daha sonra cilt temizliği ile ilgili başka formüller de yazacağım.

Ardından maskeyi yüzünüze ve boynunuza sürün.

Yarım saat bu şekilde bekleyin, maske cildinizde kuruyacak. Kuruduktan sonra cildinizi ılık suyla sabunsuz olarak yıkayın. Merak etmeyin, kullandığınız malzemelerin hepsi su ile temizlenebilecek türden...

Maske kuruduğu için ilk başlarda yıkaması biraz zor gibi gelecek ama bir müddet uğraşıldığında rahatlıkla temizlendiğini göreceksiniz. Ayrıca su ile yıkadıktan sonra cildinizde kremli bir tabaka kalacak. Bunu kesinlikle sabunla yıkamayın çünkü 5-10 dakika içinde cildiniz bu faydalı yağı emiyor. Bu nedenle sadece cildinizi yıkayıp, yumuşak bir havluyla kurulayın.

Eğer cildiniz avokadonun bu yağını hemen emdiyse, üzerine nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz (birkaç güne kadar evde yapabileceğiniz harika bir nemlendirici krem formülü yazacağım).

Kolay gelsin :o)

Not: Artan avokado maskesini cam bir kavanozda bir ay buzdolabında saklayabilirsiniz. Zaten her hafta yaparsanız bir ayda tüm maske bitecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder