24 Ocak 2014 Cuma

KAYMAK MASKESİ



Süt kaymağı cilt için çok faydalı, besleyici bir üründür.

Özellikle ilerleyen yaşlarda cildimiz nemini, canlılığını ve elastikiyetini kaybeder. İşte bu durumda hızır gibi kaymak imdadımıza yetişir :o)

Cilde sürülen kaymak cildi enzimleriyle besler, kuruluğunu giderir (ki bu sizi yanıltmasın yağlı ciltler de kullanabilir) ve tabi ki kırışıklıklarımızda iyileşme sağlar.

Kaymak maskesini haftada 2-3 defa yapabilirsiniz.

Her maske öncesi olduğu gibi cildinizi çok iyi temizleyin. Gül suyu veya gazı kaçmış soda oldukça iyi birer temizleyicidir. Ya da bir çay bardağı suya 4 damla limon suyu karıştırın, pamuğunuzu bu suya batırarak cildinizi ve boynunuzu iyice silin.

Kuru bir cildiniz var ise kaymağı olduğu gibi yüzünüze sürün ve yaydırın. Cildinizin üzerinde beyaz bir tabaka olarak sürülmüş olmalı (boynunuza sürmeyi unutmayın :o)). Akıp damlamaması için bir gazlı bezi burun delikleriniz, gözleriniz ve ağzınız açık kalacak şekilde başınıza sarıp o şekilde yarım saat bekleyin ve yıkayın.

Yağlı cildiniz varsa yine aynı yöntemi yapın. Ancak kaymağı yüzünüze sürmeden önce 4-5 damla limon suyu katın ve kaymakla güzelce karıştırıp sonra cildinize sürün.

Kolay gelsin, sevgiler :o)

Not: Arada sırada çok küçük bir miktar kaymağı yüzünüze veya ellerinize normal krem gibi sürüp yedirebilirsiniz. İnanın çok fark ediyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder