4 Ocak 2014 Cumartesi

MUHAMMARA TARİFİ (MUHAMMARA NASIL YAPILIR?)



Malzemeler (6 kişilik):

1 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek
1,5 su bardağı ceviz içi
Bir limonun suyu (limonun sulu olması gerekiyor)
Yarım çay bardağı ceviz yağı (ya da herhangi bir sıvı yağ)
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı Antep acı biber salçası
Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (orijinal tarifinde yok, ama çok yakışıyor bu nedenle isteğe bağlı diye belirtebilirim)
Tuz

Yapılışı:

Sarımsakları bir tutam tuz ile tamamen cılk olana kadar dövün.



Ekmeği mutfak robotunda un haline getirin (bayat ekmek yoksa 1 dilim ekmeği dondurup, o şekilde de robotta un haline getirebilirsiniz). Ekmek un haline geldiğinde, cevizi de ekleyip robotta çekin. Ancak cevizlerin dişe gelir olması çok küçük parçalar halinde olmaması gerekiyor.

Sarımsakların bulunduğu tabağa ceviz ve ekmek karışımını da ekleyip karıştırın.


Peyniri ufalayıp, salça, limon suyu, ceviz yağı ve tahin ile birlikte cevizli karışıma katıp güzelce karıştırın.

Servisi yapmadan tadına bakmanızı tavsiye ederim, tuzu, limonu ya da acısı az geldiyse ekleyebilirsiniz.

Bu tarifi tost ekmeklerini 4 eşit parçaya bölüp, üzerlerine muhammara sürerek, kanepe şeklinde atıştırmalık olarak da sunabilirsiniz.


Afiyet olsun :o)

Not: Muhammaraya tahin ekleyenler de oluyor. Her iki türlü de çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder