22 Ocak 2014 Çarşamba

TAVUK KOKOREÇ TARİFİ



Malzemeler (2 kişilik):

2 parça tavuk göğsü (daha doğrusu bir tavuk göğsünün 2 parça olan bütünü)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı buğday nişastası (veya un)
Bir tutam tuz
Bir tutam kekik
Bir tutam nane
Bir tutam sumak
Bir tutam kırmızı pul biber
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Sarımsakları tuz ile iyice sulanana kadar dövün.

Tavuk göğüslerini çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğrayın.

Bir kapta kesilmiş tavuk göğüsleri, limon suyu, sıvı yağ, dövülmüş sarımsaklar ve nişastayı iyice karıştırın. Bu karışımı buzdolabında ağzı kapalı olarak 1 saat bekletin.

Teflon tavayı ocağa koyup altını yakın. İçine hiçbir şey koymadan iyice kızgınlaştırın.

Kızgınlaşan tavaya tavuk göğüslerini sosuyla birlikte koyun ve karıştırarak pişirin. Tavuk göğüsleri çok kızarmasın, sadece pişmeleri yeter. Yoksa tüm suyu gidecektir.

Tavuklar pişince ateşin altını kapatıp hemen içine kekik, nane, sumak, pul biber ve karabiberi katın ve karıştırın.

Dilerseniz ekmek arası dilerseniz de tabakta servis yapın (bence yanına ayran ikram etmeyi unutmayın :o))

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder