11 Şubat 2014 Salı

BURUN AÇICI VE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ VİCKS



İçindeki kafuruhtan sanırım, vicks'in kokusuna çocukluğumdan beri bayılırım. Bu koku bir şekilde içimi çok ferahlatır.

Bir de çocukken ne zaman biraz hastalansam, annemin vicksle olan tedavileri sonucu, vicksin kokusu bende biraz da sevgiyle bütünleşti :o)

Burnunuz tıkanıksa burun kenarlarına çok az vicks sürmek ya da bir tencereye kaynar su koyup içine vicks karıştırıp, başınızı bu suya eğerek (aman yanmamaya dikkat edin lütfen) kokuyu derin derin solumak burun tıkanıklığınızı çok çabuk açar. Vicksli suya doğru eğildiğinizde, kokunun daha yoğun gelebilmesi için başınızın üzerine tencereyi de içine alacak şekilde bir havlu örtmeniz gerekir.

Bu iki yöntemle de çok daha rahat nefes alabildiğinizi göreceksiniz. Özellikle gece yatmadan önce burun kenarlarınıza çok az vicks sürerseniz gece uyurken de rahat nefes alabilirsiniz.

Tabi ki vicks içerdiği maddelerden dolayı cildinizi biraz yakacaktır. Hele de nezleyseniz ve burnunuz silmekten de biraz tahriş olduysa o zaman yanıcılığı biraz daha fazla olacaktır. Bu nedenle dikkatli sürmenizi ya da sürmeden önce bileğinizin iç tarafına biraz sürüp cildinizin ne tepki vereceğini görmeniz daha doğru olur.

Gelelim vicksin nasıl ateş düşürdüğüne:

Eğer soğuk algınlığınız varsa ve öksürükle birlikte vücudunuz ateş de yapıyorsa, yatmadan önce her iki ayak tabanınıza yaydırarak vicks sürün (sadece tabanlara) ve mümkünse yün çorap giyerek yatın. Benim gibi yüne alerjiniz varsa o zaman daha farklı materyalden bir çorap da giyebilirsiniz.

Eğer öksürüğünüz çok fazlaysa size keçi boynuzu çayını ya da şifa çayını öneririm. Hatta tavuk suyuna çorbayı da ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatmış olayım. Bana kalırsa sırtınıza da tentürdiyot yöntemini uygulayın.

Daha önce bir yazımda daha bahsetmiştim. Birkaç ay önce çok ağır bir grip oldum. Bu yöntemlerin neredeyse hepsini uygulayarak hiçbir ilaç kullanmadan (vitamin bile almadan) 48 saatte grip virüsünü vücudumdan attım.

Şifa olsun :o)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder