27 Şubat 2014 Perşembe

ISPANAKLI GÖZLEME TARİFİ


Malzemeler (1-2 kişilik):

Yarım yufka
100 gram ıspanak
Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Bir tutam pul biber (isteğe göre)
Bir fiske karabiber (isteğe göre)
4 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen  zeytinyağı)

Yapılışı:

Yarım ay şeklindeki yufkayı tezgaha yayın.


Yarım yufka
Yufkanın iki kenarından parçalar keserek bu parçaları yufkanın ortasına koyun.

İki kenardan kesip ortaya koyun
Son olarak yufkanın yuvarlak olan uzun kenarından da biraz kesip bu parçayı da ortaya koyun. Böylece yufkanız yaklaşık bir dikdörtgen şekline gelecektir.

Yuvarlak kenardan kesip yine ortaya koyun

Gerçeğinde böyle görünüyor
Ispanağı çok iyi yıkadıktan sonra (suda uzun süre bekletme yöntemiyle yıkamanızı tavsiye ederim, çünkü ıspanak çok kumlu olur), küçük parçalar halinde doğrayın.

Beyaz peyniri bir çatalla ufalayın.

Taze haliyle ıspanak ve peynir
Bir kapta kesilmiş ıspanakları, ufalanmış beyaz peyniri (peynir tuzsuzsa bir miktar da tuz eklemeniz gerekir), 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve arzu ediyorsanız pul biber, karabiber gibi baharatları da katıp, ıspanaklar pörsüyüp yumuşayana kadar yoğurun.

Ispanak ve peynir yoğrulduktan sonra
Ispanakların pörsüdüğünü (çok rahat hissedersiniz, zaten pörsüdüğünde su salıyor), yufkanın ortasına koyduğunuz kesik parçaların üzerine bu karışımı yaydırın.

Orta kısımdaki parçaların üzerine ıspanaklı karışım yayılır
Yufkanın önce uzun kenarlarını, daha sonra da kısa kenarlarını karşılıklı olarak kapatın.

Kenarları kapatılmış gözleme
Teflon bir tavayı  boş haliyle ısıtın.

Bir yemek kaşığı sıvı yağı elinizle ya da fırça yardımıyla gözlemenin bir yüzüne sürün.

Kızmış tavaya gözlemenin yağlı yüzü gelecek şekilde koyun.

Gözlemenin üstteki yüzüne de 1 yemek kaşığı sıvı yağı sürüp, altı piştiğinde ters yüz yapıp bu yüzü de pişirin.

İki yüzü de kızardığında ıspanaklı gözleme servise hazır demektir.

Eğer daha küçük boyutta ve sadece 1 kişilik gözleme yapmak isterseniz patatesli gözleme yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder