6 Şubat 2014 Perşembe

KUŞKONMAZ NASIL HAŞLANIR? KUŞKONMAZ TARİFİ


Eskiden markette kuşkonmazı taze sebzelerin arasında yeşil yeşil gördüğümde dayanamaz alır, eve gelince de olduğu gibi haşlayıp yerdim. Ancak hiçbir zaman istediğim gibi yumuşak ve beyaz renkte olmazdı.

Konservelerin içinde gördüğüm kuşkonmazların ise nasıl o kadar beyaz ve yumuşak olabildiklerine şaşırırdım.

Ve sonunda günlerden bir gün kuşkonmazı hem bembeyaz, hem de yumuşacık pişirme yöntemini keşfettim.

Buyrun tarif şöyle:

Malzemeler:

1 demet kuşkonmaz (yaklaşık 20 adet oluyor)
Yarım limon
1 dilim bayat ekmek
Bir tutam tuz
Su

Yapılışı:


Kuşkonmazların baş bölümüne dokunmamak üzere sebze soyucu ile üst kabuğunu soyun. Soyduğunuz bu kabukları atmayın çünkü haşlama işlemi esnasında kullanılacak.

Daha sonra kuşkonmazların kök kısmından 1,5 santim kesin, çünkü genelde kökleri çok sert oluyor.

Genişçe bir tencereye suyu, yarım limonun suyunu, bir tutam tuzu ve ekmek dilimini koyup kaynatın.

Su kaynayınca kuşkonmazları ve soyduğunuz kabukları bu suya atıp 5 dakika haşlayın.

Bir başka geniş kaba soğuk su ve buz küpleri koyun. Haşlanmış kuşkonmazları delikli bir kevgirle haşlama suyundan alıp hemen buzlu suya atın.

Yanında labneli sosla servis yapmanızı öneririm. Hatta labneli sosu üzerine dökerek de servis tabağında sofraya getirebilirsiniz.

Bence bu tarifi yapıyorsanız yanında ezme patates salatası gibi daha tok tutucu bir meze de yapabilirsiniz. Ya da patates şişmanlatır hafif bir şeyler olsun diyorsanız, yoğurtlu semizotu mükemmel bir seçim olacaktır.

Afiyet olsun :o)

Not: Soyduğunuz kabuklar biraz sert olduğundan yenmiyor. Ama isterseniz yemeyi de deneyebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder