27 Mart 2014 Perşembe

EV YAPIMI, HÜCRE YENİLEYİCİ VE GENÇLEŞTİRİCİ GÜNDÜZ BAKIM KREMİ


Bu yazımda size gündüzleri kullanabileceğiniz ve evde yapabileceğiniz bir bakım kreminin tarifini vermek istiyorum. Üstelik de piyasada satılan pahalı kremlerin aksine çok uygun bir bütçeyle tüm malzemeleri satın alabilirsiniz.

Malzemeler (70 gram krem için):

1 tüp Bephantol krem (eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz)
1 tüp Madécassol merhem (Bu merhem de eczanelerde kolaylıkla bulunuyor)
12 adet E vitamini kapsülü (ya da 2 adet E vitamini ampulü -iğne yapımında kullanılanlardan-) (Markası fark etmez, eczanede bulabildiğiniz bir marka olabilir)

Yapılışı:

Tüm malzemeyi bir kapta karıştırmanız yeterli.

Hem Bephantol krem, hem de Madécassol merhemin tüplerinin tamamını boşaltmanız lazım.

E vitamini kapsüllerinin ya da ampullerinin içindeki sıvıyı kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle ampulu kırarak, kapsülleri de delerek içindeki sıvıyı alabilirsiniz.

Malzemeleri karıştırırken tahta bir çubuk ya da plastik bir kaşığın sapını kullanabilirsiniz. Kremin kokusunun da çok güzel olduğunu fark edeceksiniz.

Kremi sürmeden önce mutlaka cildinizi temizlemeniz gerekir. Yine evdeki ürünlerle cildinizi nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek isterseniz lütfen tıklayın: Cilt nasıl temizlenir?

Ev yapımı, hücre yenileyici ve gençleştirici gece bakım kremi için lütfen tıklayınız: GECE BAKIM KREMİ

Ayrıca kurumuş - yıpranmış el, ayak ve dirseklere ev yapımı bakım kremi tarifini de incelemenizi tavsiye ederim.

Güzel günler dilerim :o)

Not: Geçenlerde çok sevdiğim bir eczacı arkadaşımla konuşurken bu kremden bahsetmiştim. Büyük firmaların kremlerini yaparken ölçülere, kullandıkları malzemelere çok dikkat ettiklerini bu nedenle özellikle bazı firmaların kremlerine güvenerek alabileceğimi söyledi. 
Hatta bu kremi yapmak yerine o kremlerden alınmasının daha uygun olabileceğini de ekledi. Biliyorsunuz ki tüm yazılarımda, tariflerimde size samimiyetimle doğruları yazmak istiyorum. Bu nedenle bu bilgiyi de bir dip not olarak ekleme gereği duydum.
Sanırım birçoğumuzun bu kremleri alamamasının en büyük nedeni çok pahalı olmaları. Eğer bütçenize uygun bir bakım kremi yapmak istiyorsanız bu tarifi evinizde uygulayabilirsiniz.


26 yorum:

  1. süpersin,deneyeceğim teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Kremlenmeden önce cildi temizlemeyi unutmamalısın :o) bakınız: cilt nasıl temizlenir? http://www.yarati-yorum.blogspot.com.tr/2014/03/cilt-temizligi.html

    YanıtlaSil
  3. Güldenciğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim güzel arkadaşım :o))

    YanıtlaSil
  5. Bu tarif yüze kullanılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu tarif sadece yüz için :) Gece kremi de aynı şekilde yüze kullanım için.

      Sil
  6. Bu karışımı nerede ve hangi kosullarda saklamamiz gerekiyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel bir saklama koşulu yok. Normal kremleriniz nerede tutuyorsanız orada durabilir. Sanırım sizin bahsettiğiniz buzdolabı gibi özel bir soğuk alan mı anlamında. Buzdolabında saklanmıyor, odanızda tutabilirsiniz.

      Sil
  7. e vitamini içeren kremlerin kullanınca günes ışıgına çıkılmaması gerektiğini duymuştum lekelenme yapıyor diye . doğrumudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Piyasada da e vitamini içeren birçok krem var ve bunlar da kullanılıyor. Böyle bir durum söz konusu olsa piyasadaki kremlerin de kullanılmaması gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta ben çok uzun zamandır hem gece hem de gündüz kullanıyorum, hyerhangi bir sorunla hiç karşılaşmadım.

      Sil
  8. Bende Bephanten ve Madecassol kremleri yarımşar tüp kalmış. Sadece e vitamini kapsülü alıp tüm malzemeleri bu saydıklarınızın yarısı oranında da yapsak faydası olur sanırım di mi? Hepsine tekrar para vermek yerine eldekileri değerlendirebilirsem daha iyi olur çünkü. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tabi ki ölçülerin yarısını da yapabilirsiniz, hiçbir sorun yok. Akşam yatmadan önce de gece kremini sürmenizi tavsiye ederim, ancak gece kremi için bazı yağları da eklemek durumundayız ki cilt iyice beslensin. İyi günler dilerim :o)

      Sil
  9. merhaba,
    bephanthen krem mi, bepantol krem mi tam anlayamadım.
    siz bepantol demişsiniz, uygulayanlar bepanthen krem demiş.
    bepantol krem reçete edilmiyor, diğeri reçete ediliyor.
    birde bu kremleri ne kadar süre saklayabiliriz, son kullanma tarihi varmı?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Bildiğim kadarıyla piyasada artık bephanten adıyla satılan bir krem kalmadı. İsmini bepantol olarak değiştirdiler. Bu nedenle ikisinin de aynı olduğunu söyleyebilirim. Aldığınız bepantol ve madecassol kremlerinin üzerindeki son kullanım tarihlerine bakın lütfen, oradaki tarihe kadar kreminizi kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Çok hoş bir paylaşım elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Bu gece kremi için başka yağlar eklemek istersek ekleyebilirmiyiz. mesela yasemin yağı ya da katı hindistan cevizi yağı gibi?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bu kremi yapmak icin malzemeleri aldim ancak bephantol uzun sureli kullanimda killanma yapar diye bazi yazilar okudum ve kafam karisti sizce bu olabilirmi yani yuz kremi olarak piyasaya surmenin anlami ne o halde bu kremi.kafam karisti paylasmak istedim ve yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar

    YanıtlaSil
  14. Merhaba acaba göz çevresine de uygulanabilir mi bu karışım?

    YanıtlaSil
  15. Gündüz kremlerinde en önemli husus spf dir.Güneş filtresiz ürünleri gündüz kremi olarak kullanırsak güneşe karşı koruma sağlamaz ve kaçınılmaz olarak cildi yaşlandırırlar.Verilen tarifler gece kremi olarak uygun besleyici ve nemlerdirici,yeniden yapılandırıcı özellikte tarifler..teşekürler

    YanıtlaSil
  16. Bu kremleri aldm fakat nasil kullanacgmi blmyrum temz yuzume surup 1saatmi bekletgm öyle sbha kadar kalackmi kullanşi hakkinda blgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  17. Bu kremlrn kullanimi hakknda bilgi verirmisiniz?

    YanıtlaSil
  18. bu kremi nasil kullanmaliyiz gunde bikeremi sabah mi aksam mi kullandiktan sonra hemen temizlemeliyiz yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  19. bu kremi nasil kullanmaliyiz gunde bikeremi sabah mi aksam mi kullandiktan sonra hemen temizlemeliyiz yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  20. Mrb ablacm 22 yasındakilerde bu kremi kullanabiliyormu.
    1. E vitamini kapsulu camlarda satılanlarindanmı yoksa diqerindnmi almam gerekiyor.
    2. Kapsulun tumunumu karıstırıyorz ve haftada birkez geceleri.
    3. Kacgunde bitirmemiz gerekiyor. Kremi.

    YanıtlaSil
  21. Mrb 22 yasındakiler bu kremi kullanabiliyormu.
    1. Goz cevresine surebiliyormuyuz.
    2. Kremi nezamana kadar kullanmalıyız.
    3. E vitamini doqrudan goz cevreside dahil yuzumuze sursek olurmu.
    4. Gunduz kremi olarakta kullanabilirmiyiz.
    Haftada kacdefa .

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil