12 Mart 2014 Çarşamba

FENG SHUI NEDİR VE EVİNİZE NASIL UYGULAYABİLİRSİNİZ? 5/10

GÜNEY



Feng shui yazı dizisinin beşinci bölümünde güney yönünü ele alıyorum.

Temsil ettiği değer: Şöhret ve Toplumdaki İtibar (saygınlık)
Elementi: Ateş
Rengi: Kırmızı
Şekli: Üçgen ve piramit şekli

Bu yönün temsil ettiği değerler içindeki şöhret kelimesinin, sadece bir sanatçının söhreti olarak algılanmaması gerekir. Toplumda size ne kadar değer verildiği, iş yerinizde ne derece saygınlığınızın bulunduğu, hatta komşularınız arasında bile ne kadar ihtiyaç ve saygı duyulan biri olduğunuz bu yönün alanıdır.

Örneğin iş yerinizde terfi almak istiyorsanız bu yönü güçlendirerek çevrenizdekilerin saygınlığını daha fazla kazanabilir ve işinizdeki başarıyla herkesin parmakla gösterdiği kişi olabilirsiniz.

Her zamanki gibi evinizin genel krokisindeki güney bölümünü ve her odanın kendi içindeki güney yönlerini düzenleyerek bu yönü güçlendirmeniz mümkün.

Öncelikle ne tür objeler kullanmanız gerektiğiyle başlayayım:

Kırmızı renkteki biblolar (özellikle kedigiller ailesinden olan hayvan bibloları)























Kırmızı mumlar (mumların hepsinin her gün 10 saniyeliğine bile olsa yakılması gerekir)

















Prizma ya da üçgen şeklindeki objeler




















Eğer işinizde itibar kazanmak istiyorsanız işinizle ilgili bazı evraklar, dosyalar (özellikle kırmızı dosyalar içine yerleştirebilirseniz çok daha iyi olur), ahşap çerçevelenmiş başarı belgeleri ve sertfikalar vs...




Kırmızı çiçekli bitkiler (bitki ağacı temsil eder ve ağaç da ateşi besler)




















Cinsiyetinize göre insan biblosu (aile bireylerinin her birini simgeleyen bir insan biblosu konulabilir), ayrıca yine aile bireylerinin ahşap çerçeveye konulmuş resimleri (resimler tek tek olmalı toplu halde değil),




Güneşle ilgili objeler veya güneş resminin olduğu bir tablo 

Eğer güneş resmi asacaksanız, güneşin batmıyor hali olmalı. Çünkü batan güneş itibarınızın da yavaş yavaş battığını simgeler. Bu nedenle güneşin en tepede kızgın olduğu haldeki bir resmi veya fotoğrafı kullanılmalı.


Güney yönünün dekorasyonunda ise yine kırmızı eşyalar, perdeler, masa örtüleri, yastıklar, koltuklar, sehpalar vs kullanılabilir:








Ayrıca bu yöne şömine yaptırma imkanınız varsa en doğru yer olacaktır. En azından şömine resmi de asabilirsiniz.


Birkaç tane de güney yönüne uygun dekore edilmiş yerleşim düzeni sunayım:



Bu yön balkon veya teras gibi bir dış mekana geliyorsa kırmızı renkte ya da ahşaptan yapılmış bir rüzgar çanı da asıp, ses yoğunluğu ile bu yönü güçlendirebilirsiniz.

Tüm yönlerde geçerli olabilecek bir başka kural daha söyleyeyim. Güçlendirmek istediğiniz yöndeki odanın ya da mekanın, hayatınız arzu ettiğiniz yola girene kadar, ışığının açık tutulması gerekir. Tabi ki gece yatarken kapatabilirsiniz (ki kapatmama şansınız varsa daha iyi olur, en azından küçük bir lamba yanık kalabilir), ancak gündüz her yer aydınlıkken bile yakmaya devam edin.

Güney yönüyle ilgili son olarak kesinlikle suyu temsil eden objeler, renkler koymamanızı tavsiye ederim. Ayrıca metal de ateşi söndürebileceğinden olabildiğince kullandığınız eşyaları ahşaptan seçmeniz gerekir.

Her yönde olduğu gibi bu yönde de "Feng Shui'nin Genel Kurallarını" okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Bu yazıyla ilgili bir önceki veya sonraki sayfaya gitmek için lütfen ok işaretlerine tıklayınız:

    

Kolay gelsin :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder