14 Mart 2014 Cuma

FENG SHUI NEDİR VE EVİNİZE NASIL UYGULAYABİLİRSİNİZ? 7/10

KUZEYDOĞU


Feng shui yazı dizisinin yedinci bölümünde kuzeydoğu yönünü ele alıyorum.

Temsil ettiği değer: Kendini geliştirme, bilgi, bilim, eğitim
Simgesi: Dağ
Rengi: Mavi
Şekli: Dağ şekli

Temsil ettiği değerlerden de anlayacağınız gibi özellikle bilim, ilim veya eğitim konusunda kendisini geliştirmek isteyenler hem evin hem de her odanın bu yönünü güçlendirmeli.

Örneğin çocuğunuzun eğitim hayatında büyük bir kariyer yapmasını ve çok başarılı olmasını istiyorsanız, bu yönde kalan odayı çocuk odasını yapmanız mümkün (tabi öyle bir imkanınız varsa). Eğer bunu yapamıyorsanız bu yönün bulunduğu odaya çocuğunuzun resimlerini, diplomalarını, okulla ilgili objelerini koyabilirsiniz.

Kuzeydoğu yönü (aynı şekilde kuzey yönü de) çalışma odaları açısından çok idealdir.

Gelelim nasıl objeler kullanmanız gerektiğine. Bu yönün şekli ve simgesi dağ olduğundan sizin için dağı betimleyen tüm objeler kullanılabilir. Özellikle keçi, dağ aslanı ya da yaşama merkezi dağlar olan kartal gibi hayvan şekillerini de kullanabilirsiniz.



Yine dağ havasını verebilmek için kullandığınız objeleri üstüste koyma imkanınız olursa bu şekilde de kullanabilirsiniz:


Dağ resminin olduğu içinizi açan (kesinlikle kasvetli, soğuk olmamalı) tablolar ya da resimler kullanılabilir:


Dekorasyon konusunda ise dağ evi döşeme şekillerini örnek alabilirsiniz:






Eğer kuzeydoğu evinizde balkon, teras gibi bir dış mekana denk geliyorsa rüzgar çanı koyarak ses yoğunluğuyla bu yönü güçlendirebilirsiniz:


Kuzeydoğuya koymamanız gereken bir obje yok. Çünkü metal, su, ağaç, toprak dağın içeriğinde bulunan elementlerdir. Ateş ise dağa bir zarar veremeyecektir. Olsa olsa dağın üzerindeki ağaca zarar verebilir. Bu nedenle arzu ettiğiniz objeleri kullanabilirsiniz.

Bu yönün rengi mavi olduğundan dağ objeleriyle beraber yanına mavi renkte koltuk örtüsü, sehpa örtüsü, perde, yastık vs yerleştirebilirsiniz.

Kuzeydoğu yönüyle ilgili genel olarak söyleyebileceklerim bu kadar.

Her yönde olduğu gibi bu yönde de "Feng Shui'nin Genel Kurallarını" okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Bu yazıyla ilgili bir önceki veya sonraki sayfaya gitmek için lütfen ok işaretlerine tıklayınız:

    

Kolay gelsin :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder