16 Mart 2014 Pazar

FENG SHUI NEDİR VE EVİNİZE NASIL UYGULAYABİLİRSİNİZ? 9/10

GÜNEYDOĞU


Feng shui yazı dizisinin dokuzuncu bölümünde güneydoğu yönünü ele alıyorum.

Temsil ettiği değer: Para, Zenginlik, Bereket, Servet
Simgesi: Rüzgar
Rengi: Menekşe moru
Şekli: Yok

Kendimden bahsedecek olursam, para için yaşayan biri değilim. Ancak isteklerimi gerçekleştirmek için paranın gerektiğine inanıyorum. Sanırım bir çoğunuz da benim gibi düşünüyorsunuzdur. Zaten bu nedenle yıllarca oradan oraya koşuşturarak çalışmıyor muyuz?

İşte tüm çalışmalarımız ve koşuşturmacalarımızla beraber, evimizin hem genel krokisinde hem de her odasında ayrı ayrı güneydoğu yönünü düzenleyerek evrenin de bize yardımcı olmasını sağlayabiliriz.

İlk olarak bu yönün simgesi ile başlayayım: Rüzgar... Rüzgarı tam olarak betimleyebilecek bir şekil olamadığından ancak bazı objelerle gösterebiliriz. Yel değirmeni, paraşüt, yelkenli gemi rüzgarı hatırlatan objelerdir. Duvarınıza bu objeleri içeren, aydınlık, ferah ve içinizi açan resimler koyabilirsiniz:




Bu yönün en önemli objesi akan su ve mor menekşedir. Evinizin güneydoğu yönüne akan su biblosunu koyup sürekli çalıştırmanızı tavsiye ederim. Paranın su gibi kolay ve bol gelmesini betimler. Aynı zamanda yönün rengi menekşe moru olduğundan, eğer ışık seviyesi yeterli ise gerçek mor menekşe, değilse yapma mor menekşe çiçeği kullanabilirsiniz:



Evimdeki yapma mor menekşe çiçekleri :o) Çoğu kişi gerçeğinden ayırt edemiyor :o)
Güneydoğuya yerleştirebileceğiniz diğer objelerin ise, sizin için zenginliği ve parayı simgeliyor olması lazım. Örneğin evinizde çok pahalı ve değerli gümüş takımlar, vazo vs bulunuyorsa bunları güneydoğuya yerleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda nar ve 7 fil de zenginliği simgeler. Her ikisiyle de ilgili objeler kullanabilirsiniz. Ancak fillerle ilgili bir şey ekleyeyim. Evinize gelenlerin maddi durumunuzu düşünerek negatif elektrik göndermemeleri için fillerin arka kısımları odanın giriş kapısına dönük olarak durmalıdır. Kısaca odaya girildiğinde fillerin arkasını görmeniz gerekiyor. Ayrıca bir inanışı da hemen sizinle paylaşayım. Eğer bir kişi sizin haberiniz olmadan size 7 adet fil hediye getirirse, bir müddet sonra ev sahibi olurmuşsunuz :o) Gerçi bu inanış feng shui ile alakalı değil ama eklemek istedim :o)



Bu yönü güçlendirmek için kristaller ve aynalar da kullanabilirsiniz.



Ayrıca para kasası, kumbara ya da bir kase içinde duran bozuk paraları da bu yöne koyabilirsiniz.



Gelelim bu yönü nasıl dekore edeceğinize. Bu yönün rengi menekşe moru olduğundan, bu rengi kullanarak eşyalarınızı süsleyebilirsiniz. Mor yastıklar, koltuk örtüleri, perdeler, hatta duvar boyası, halı vs gayet uygun olacaktır:





Bu yöne koymamanız gereken obje ateşle ilgili olanlardır. Çünkü ateş rüzgarda sönmez aksine daha da güçlenir. Aynı zamanda paranın yanıp gitmesine neden olur. Bu nedenle bu yöne kesinlikle mum koymayın.

Güneydoğu yönüyle ilgili genel olarak söyleyebileceklerim bu kadar.

Her yönde olduğu gibi bu yönde de "Feng Shui'nin Genel Kurallarını" okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Bu yazıyla ilgili bir önceki veya sonraki sayfaya gitmek için lütfen ok işaretlerine tıklayınız:

    

Kolay gelsin :o)


4 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler tam aradığım şey !! hemen uygulamaya başladım bile:)elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmenize. Umarım çok çok büyük faydalarını da hayatınızda yaşarsınız. genel kuralların yazdığı 1. sayfayı da okumanızı tavsiye ederim, çünkü genel kurallar tüm yönleri içeren bazı kuralları da yazıyor. Çok sevgiler, hayatınız sağlık, mutluluk ve güzelllik dolu olsun :o)

      Sil
  2. Yazılarınız çok güzel açık ve sade teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için. Evimin güneydoğu köşeleri ve dikkat ettim salonun da güneydoğu yönünde kapı/ sokak kapısı var. Paramın kapıdan akıp gitmemesi için buralarda ne gibi çözümler önerebilirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kapı yönüne evin içine bakacak şekilde bir ayna asabilirsiniz. Ayrıca menekşe yani mor renginde rüzgar çanı da iyi olur. Odaların kapılarına denk geliyorsa, oda kapılarını kapalı tutabilirsiniz. Bir de yine sokak kapısının olduğu yere ayna ve rüzgar çanının haricinde, size parayı anımsatacak bir resim ya da mor menekşelerin olduğu bir resim ya da yuvarlak şekillerin olduğu bir resim asabilirsiniz. Aynı şekilde astığınız ayna da yuvarlak şekilli olursa daha iyi olur.

      Sil