16 Mart 2014 Pazar

FENG SHUI NEDİR VE EVİNİZE NASIL UYGULAYABİLİRSİNİZ? 10/10

MERKEZ


Feng shui yazı dizisinin son bölümünde merkezi ele alıyorum.

Temsil ettiği değer: Ruhsal sağlık, Huzur, Sakinlik, İçsel mutluluk
Elementi: Toprak
Rengi: Sarı ve toprak tonları
Şekli: Geniş ve düz zeminler

Yaşadığımız mekandaki iç huzurumuz ve mutluluğumuz için, evin ve her odanın merkezlerinin ayrı ayrı doğru döşenmesi gerekmektedir. Hatta bir örnekle daha güzel açıklayayım. Dağ evlerinin döşenme şekilleri hepimize genelde huzur verir ve resimlerde bile gördüğümüzde orada olabilmeyi arzu ederiz. Çünkü dağ evleri toprak tonlarında yapılır ve dizayn edilir. Aynı şey köy evlerimiz için de geçerlidir. Köy evlerinde genelde toprağı betimleyen eşyalar ve renkler kullanıldığından buralarda da büyük bir rahatlama yaşarız.

İlk listede de okuduğunuz gibi bu yönün elementi toprak. Bu nedenle toprağı simgeleyen objeler kullanılması gerekiyor: Toprakta yetişen gıdalar, toprak kaplar - vazolar - biblolar, ağaç ve toprağı evi olarak kullanan karınca gibi hayvan şekilleri bu yön için çok uygundur.






Kullanacağınız sehpa toprak tonlarındaki ahşap olabilir. Aynı zamanda kilimler de toprağı betimlemesi açısından çok uygundur.



Bu yönle ilgili kullanacağınız tüm objeler size çok huzur vermeli ve toprağı hatırlatmalı. Örneğin bir miktar toprağı cam bir kaseye koyup üzerine küçük mumlar yerleştirebilirsiniz. Bu yönde ateş elementlerini kullanmanın bir sakıncası yok. Hatta beğendiğiniz bir kokuyu da merkeze yerleştirip tüm eve kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Feng shuideki yönleri gösteren bagua simgesi de bu yöne yerleştirilebilir.


Gelelim bu yönü nasıl dekore edeceğinize. Merkezin rengi sarı ve toprak tonlarıdır. Bu renklerle yaratıcılığınızı kullanarak döşemeler yapabilirsiniz. Mesela sarı tonlarında bir yastık, kahverengi koltuk, yine bu tonlarda perde, duvar boyası, masa örtüsü gibi eşyalar gayet uygun olacaktır. Eğer imkanınız varsa yemek masasını da bu yöne koyabilirsiniz.





Böylelikle feng shui yazı dizisinin sonuna geldik. Umarım sizlere bu konuda yardımcı olabilmişimdir. Herkesin yaşamının bol sağlıklı, mutlu, bereketli, şanslı ve aşklı olmasını dilerim :o)

Her yönde olduğu gibi bu yönde de "Feng Shui'nin Genel Kurallarını" okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Bu yazıyla ilgili bir önceki sayfaya gitmek için lütfen ok işaretine tıklayınız:

   

Kolay gelsin :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder