26 Mart 2014 Çarşamba

KAĞITTA ÇİPURA BALIĞI


Malzemeler (1 kişilik):

1 adet çipura balığı
1 adet sivri biber (tercihe göre acı da olabilir)
3 sap taze soğan
1 adet domates
5 sap maydanoz
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
2 ince dilim limon

Yapılışı:

Bir fırın kabının içine yağlı kağıdı kenarlardan taşarak yayın.

Çipura balığını yaydığınız kağıdın ortasına koyup sıvı yağ ve tuzu üzerine gezdirin. Yağın ve tuzun eşit dağılması için elinizle balığın her tarafına yaydırın. Balığın iç kısmına da sürmeyi unutmayın.

Taze soğanları ortadan enlemesine ikiye bölün. Soğanın beyaz kısmını da uzunlamasına ikiye bölün (eğer soğanınız çok inceyse bunu yapmanıza gerek yok).

Domatesin kabuğunu soyup dilim dilim doğrayın.

Maydanozları iyice yıkadıktan sonra enlemesine ikiye bölün.

Biberi de uzunlamasına ikiye kesip iç çekirdeklerini çıkartın.

Balığın içine bir limon dilimini, maydanozları, bir sap taze soğanı ve bir dilim domatesi yerleştirin.

Balığın çevresine ve üzerine de elinizde kalan diğer malzemeleri gelişi güzel dizin.


Başka bir yağlı kağıtla balığın üzerini kapatıp, yağlı kağıtların kenarlarını kıvırarak hava almasını engelleyin.


160 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin (fırını önceden ısıtmıyorum. Balığı koyduğum anda çalıştırıyorum).

Yeterli süre geçtiğinde balığı fırından çıkartıp elinizi yakmadan üzerindeki yağlı kağıdı alın.


Arzu ederseniz bu şekilde ya da bir tabağa alarak da sunabilirsiniz. Eğer bir tabağa alacaksanız balığın pişmesi esnasında oluşan suyu mutlaka tabağın üzerine gezdirerek dökün.


Balığın yanına piyazı ya da soğan salatasını çok yakıştırırım. Ama arzu ederseniz fırında biberiyeli patates gibi doyurucu bir garnitürle de sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder