19 Mart 2014 Çarşamba

TAVADA KESTANE IZGARA


Çocukken ne zaman kestane pişiren birinin yanında geçsek, kokusuna dayanamayıp anneme alması için rica ederdim (kestane satıcılarının meşhur sözünü bilirsiniz: Kestane kebap, yemesi sevap :o)).

Sokakta aldığımız kestanelerin kabukları çok kolay soyulur ve içleri de çok güzel pişmiş olurdu.

Evde yaptıklarımız ise daha sert ve kabuğu zor soyulur durumdaydı.

Sonunda kestanelerin nasıl yumuşak pişirildiğinin ve kabuklarının kolayca çıkabileceğinin yöntemini öğrendim. Hemen sizinle de paylaşayım :o)

Malzemeler (20 adet kestane):

20 adet kestane
3 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

Kestaneleri kaynar suda 10 dakika bekletin (pişirmeyin, ateş yanmıyor olmalı).

Sudan çıkarrtıktan sonra bir yüzündeki kabuğundan bıçakla keserek çizik açın (enlemesine bir çizik açmak gerekiyor).

Tüm kestaneleri bu şekilde çizdikten sonra teflon bir tavaya koyup kısık ateşte kabukları hafifçe kararıp, bıçakla kestiğiniz kısım yarık şeklinde açılana kadar pişirin (tavanın kapağını kapatmayın). Kestanelerin bir yüzü piştiğinde diğer yüzünü de çevirmeyi unutmayın.

Arzu ederseniz bir tanesini deneyip olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Pişince servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder