5 Nisan 2014 Cumartesi

AŞIRI SUSAMA NASIL GİDERİLİR?


Et, köfte, turşu, tatlı gibi gıdalar ya da şarap, şalgam suyu gibi içecekler tüketildiğinde, vücutta aşırı susama hali olur. Hatta mideniz suyla dolmasına rağmen ağız kuruluğunuz geçmediğinden su içmeye devam edersiniz.

Öncelikle bu yazıyı okurken susama sebebinizin tıbbi sorunlardan kaynaklanmadığından emin olmalısınız. Diabet rahatsızlığı, kusma ya da kullanılan bazı ilaçların yarattığı susuzluk hissi bu yazı için geçerli değildir. Ayrıca güneşin altında ya da sıcakta fazla kalmak da susuzluk hissi yaratır ki bu durumda vücudun su kaybı söz konusudur. Dediğim gibi bunlar tıbbi sebeplerdir ve ilk paragrafta bahsettiğim özellikle tuz oranı yüksek gıdaların yarattığı aşırı susama haliyle alakalı değildir. Vücut aşırı susuz kaldığında en büyük belirtisi az idrara çıkma ve idrarın renginin koyulaşmasıdır. Daha ilerleyen semptomlarda ciltte aşırı kuruluk, baş dönmesi, kaslarda güçsüzlük, kramp gibi belirtiler de ortaya çıkar.

Eğer susuzluğunuz tükettiğiniz bir gıdaya bağlıysa ve mideniz su dolu olmasına rağmen hala ağız kuruluğunuz devam ediyorsa şu yöntemi uygulayabilirsiniz:

Malzemeler (1 kişilik):

Bir su bardağı soda (soda yerine su da kullanabilirsiniz, soda kadar etkili olmasa da aşırı susuzluğunuzu giderecektir)
1/3 su bardağı limon suyu

Yapılışı:

Soda ve limon suyunu karıştırarak yavaş yavaş için. Bu yöntem ağız kuruluğunuzun giderilmesini sağlayacaktır.

Arzu ederseniz içine bir iki küp buz da atabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder