11 Nisan 2014 Cuma

ENGİNAR ÇORBASI


Malzemeler (2 kişilik):

1 adet temizlenmiş enginar
2,5 su bardağı tavuk veya et suyu (bakınız: tavuk suyu nasıl yapılır) arzu ederseniz sade su da kullanabilirsiniz
Yarım limonun suyu
1 diş sarımsak
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı dolusu un
1 yumurtanın sarısı
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
5 sap ince kıyılmış dereotu

Yapılışı:

Temizlenmiş enginarı 4'e bölüp, yarım limon suyu eklediğiniz tavuk veya et suyuna koyup yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Sarımsağın kabuğunu soyup bir kapta bir tutam tuzla iyice suyu çıkana kadar ezin.

Sarımsaklar ezildiğinde bir yumurta sarısı ve unu ekleyerek biraz karıştırın. Enginarı pişirdiğiniz sudan bu karışıma 2 yemek kaşığı ekleyin ve bu defa tel çırpıcı ile tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.

Enginar yumuşadığında altını kısıp hazırladığınız unlu karışımı yavaş yavaş dökün, aynı esnada karıştırın.

El blenderını tencerenin içine batırıp enginarlar da tamamen ezilene kadar çalıştırın. Un eklediğiniz için çorbanın biraz koyulaşması gerekir.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra ocağı söndürüp kıyılmış dereotlarını ekleyin.

Tuz oranı için tadına bakıp servis tabaklarına alabilirsiniz.

Sütlü lahana çorbasını da denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder