29 Nisan 2014 Salı

ENGİNARLI DİP SOS TARİFİ (ENGİNARLI SALATA SOSU)


Malzemeler (1 atom salata için yeterli):
1 adet temizlenmiş enginar
2 su bardağı su
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal (isteğe göre dijon veya delizia marka hardal olabilir)
1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt
Bir tutam tuz
Bir fiske toz şeker

Yapılışı:

Temizlenmiş enginarı, yarım limon suyu eklediğiniz, 2 su bardağı suda iyice yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak haşlayın.

Sarımsağın kabuğunu soyup bir kapta bir tutam tuz ekleyerek iyice suyu çıkana kadar ezin.

Enginar yumuşadığında suyun içinden alıp ezilmiş sarımsaklar, zeytinyağı, yarım limonun suyu, hardal, bir fiske toz şeker ve yoğurtla birlikte miksere koyun.

Pürüzsüz olana kadar mikserde çekin.

Arzu ederseniz tamamen pürüzsüz olduğunda istediğiniz baharatları da katabilirsiniz (hardal zaten baharatlı olduğundan ben ekstra ekleme gereği duymadım)

Sofranızı zenginleştirmek için labneli sos da yapmanızı tavsiye ederim. Eğer patates cipsiyle yemek isterseniz, lütfen tıklayınız: Evde Patates cipsi Nasıl Yapılır?

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder