15 Nisan 2014 Salı

SEZAR SALATA


Malzemeler (6 kişilik):

1 adet atom salata
5 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Sezar salata sosu (bakınız: Sezar salata sosu)
2 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi
1 yemek kaşığı dolusu ince doğranmış tatlı kırmızı biber turşusu
Yarım su bardağı kruton ekmek
6 dilim strganof denilen ince uzun kesilmiş bonfile eti (tamamen isteğe bağlı. Arzu ederseniz uzun şeritler halinde kesilmiş tavuk parçaları da kullanabilirsiniz. Tabi tamamen etsiz yapmak da mümkün, özellikle de vejetaryen tarzda besleniyorsanız)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Eğer benimki gibi strganof etiyle yapacaksanız, eti bir gece önceden bir kaba koyup üzerine sütün tamamını, zeytinyağının tamamını, tuz ve karabiberi ekleyerek ağzı kapalı olarak ertesi güne kadar bekletin.


Atom salatayı güzelce yıkadıktan sonra ister elinizle isterseniz de bıçakla küçük küçük doğrayın.

Genişçe bir kabın içerisinde doğranmış salata, haşlanmış mısır ve sezar salata sosunu iyice karıştırın.

Karıştırdığınız salatayı servis tabağına alın.


Üzerine kırmızı biber turşusunu serpiştirin.

Teflon bir tavayı kızdırıp straganofları sütün içinden çıkartıp hemen tavaya koyun ve harlı ateşte pişirin.

Et piştiğinde salatanızın üzerine dilimler halinde dizin.

Salataya en son parmesan peyniri rendesini ve kruton ekmekleri serpiştirin.


Etler soğumadan sofranıza götürüp servis yapabilirsiniz.

Bu salatayı mercimek köftesi gibi çay gıdalarının yanında da sunduğum oluyor ve çok beğeniliyor.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder