13 Mayıs 2014 Salı

DİBİ YANMIŞ TENCERE NASIL TEMİZLENİR?


Sanırım birçoğumuzun başına gelmiştir. Yemeğe özenirsiniz buna rağmen ufak bir dalgınlıkla dibi tutar ve yemek yanar. Yanmış yemeğe üzülürken bir yandan da tencereyi nasıl temizleyeceğimizi düşünürüz.

Bugün size bu konuyla ilgili birkaç yöntem sunuyorum:

* Tencerenin içine tüm yanıkları kapatacak kadar sirke koyup içine karbonat katın. Karbonat miktarı 1 su bardağı sirkeye 1 tatlı kaşığı dolusu olarak hesaplanmalı. Bu şekilde tencereyi 1 saat bekletip, içine sirke miktarı kadar su doldurun ve kaynatın. Kaynatma işlemi bittikten sonra tencereyi 24 saat bu şekilde bekletin. Ertesi gün bulaşık teliyle çok kolay temizlendiğini göreceksiniz.

* Diğer bir yöntem tencerenin içine su koyup, suyun içine de toz halindeki çamaşır deterjanından koyup kaynatmak. Yaklaşık 2 saat bu şekilde suyu kaynatıp, sonrasında altını kapatıp 2 saat de bu şekilde bekletin ve temizleyin. Eğer hala temizlenmek imkansız gibiyse işlemi tekrar yapıp, bu defa ateşi söndürdükten sonra, 24 saat bekletin ve temizleyin.

* Tencerenin içine tüm yanıkları kapatacak şekilde çamaşır suyu dökün. Ardından cif gibi bir sıvı temizlik malzemesi döküp bir gece sabaha kadar bu şekilde bekletin. Ertesi gün bulaşık ovma teliyle temizleyin.

* Yanık yerleri tamamen kapatacak kadar suyla doldurduğunuz tencerenize bulaşık makinesinde kullanılan tabletlerden atın  ve yine kaynatın. Yaklaşık 2 saat kaynamadan sonra altını kapatıp, bulaşık teliyle ovalayarak temizleyin.

* Tencerenin içine yine yanıkları kapatacak kadar kaynar su ekleyip içine de herhangi bir marka yağ çöz dökün. Bir gece sabaha kadar bu şekilde bekletin, sabah çok kolay temizlendiğini göreceksiniz.

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder