1 Haziran 2014 Pazar

BULGUR PİLAVI


Malzemeler (5 kişilik):

4 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
6 adet sivri biber
2 adet domates
1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
4 tatlı kaşığı domates salçası
6 çay bardağı kaynar su
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup küçük küçük yemeklik doğrayın.


Sivri biberleri uzunlamasına 2'ye kesip iç çekirdeklerini çıkartın ve ince ince dilimleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tencereye sıvı yağı koyup yağı kızdırın.

Yağ ısındığında yemeklik doğranmış soğanı ve doğranmış biberleri içine katın, sebzeler yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.

Yumuşadığında salçayı ve doğranmış domatesleri katıp domatesler biraz yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.

Ardından bulguru ekleyin, tüm malzemenin eşit dağılması için karıştırıp 6 çay bardağı kaynar suyu da ekleyin.

Kaynar suyun ardından  hemen tuz ve karabiberi serpip, tencerenin kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte, bulgur tüm suyu çekene (üzeri göz göz olur yani küçük delikler oluşur, bu şekilde anlayabilirsiniz) pişirin.

Hünkar beğendi yanında servis yaparsanız lezzetine doyum olmaz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder