16 Haziran 2014 Pazartesi

TATLI - TUZLU MUFFİN


Bu tarifteki muffinlerin yapımı aşamasında şeker ya da tuz kullanılmıyor. Bu nedenle pişirdikten sonra arzu ederseniz enlemesine ikiye kesip zeytin ezmesi, labne peynir sürebilir ve üzerine kekik  - nane gibi bir baharat serpebilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi çikolata eriterek üzerine gezdirip pudra şekeri, kakao ya da rendelenmiş çikolata parçaları ile sunabilirsiniz. Tamamen zevkinize kalmış :o)

Malzemeler: 

3 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da kullanılabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

Yapılışı:

Yumurtayı miksere koyup yüksek hızda çırpın.


Yumurtalar iyice çırpıldığında süt, sıvı yağ ve vanilya ekleyerek yüksek hızda mikseri çalıştırmaya devam edin.

Ardından kabartma tozu ve unu katarak çırpma işlemine düşük hızda devam edin.

Tüm malzeme eşit olarak karıştığında mikseri durdurun.

Küçük kek kağıtlarının içini oda sıcaklığındaki yağ ile hafifçe yağlayın, bu şekilde muffinleriniz kesinlikle yapışmayacak ve kağıdından kolaylıkla ayrılacaktır.

Mikserdeki karışımı kek kağıtlarına dökerek yarısından biraz fazla olacak şekilde doldurun.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 5 - 7 dakika kekler kabarıp pembeleşene kadar pişirin.

Arzu ederseniz yapım aşamasında içine havuç rendesi ya da çeşitli baharatlar da katabilirsiniz.

Yanına kıymalı poğaça yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)

Not: Dilerseniz hazırlama aşamasında içine vanilya koymayarak, rendelenmiş havuç, çok ince doğranmış taze soğan ve çeşitli baharatlar da katarak nefis bir tuzlu muffin yapabilirsiniz. Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder