15 Haziran 2014 Pazar

TUZ ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ: HİMALAYA TUZU


Yazı dizisinin son bölümünde Himalaya tuzunun özelliklerini yazmaya çalışacağım. Bu tuz için şunu demek istiyorum: "İşte benim tuzum! Her gün evimde düzenli olarak tükettiğim, bu nedenle de sağlık yönünden faydasını gördüğüm, yemeklerimin tadını daha da güzel yapan doğal, mineral dolu faydalı tuzum :o)" Şiir gibi oldu sanırım :o)

Şaka bir yana gerçekten en keyifle tükettiğim tuz diyebilirim. Hatta geçenlerde Makro Center'da Nestle Pure Life'ın çıkarttığı 4 değişik renkteki himalaya tuzunu gördüm. Merak etmeyin renkleri yine doğallıklarından, kesinlikle renk verici madde katılmıyor.

Himalaya tuzunun en çok bulunanı pembe ve beyaz olanlardır. Evimde kullandığım beyaz renkli olanı. Hatta "nasıl olsa blog benim bloğum reklamı kendi veririm" diye düşünerek kullandığım markanın paketinin resmini de çektim (Bu arada üstteki kapak resmi de Nestle Pure Life'ın pembe himalaya tuzu. Onu da denemek için almıştım, resmini de çekip buraya eklemek istedim).




Resimde de gördüğünüz gibi himalaya tuzunun da iyotlu olanını tercih ediyorum. Aynı markanın iyotsuz olanı da var ama iyot vücut için çok gerekli bir maddedir. Hemen belirteyim bu markayı, Carrefour markette buluyorum.

Tabi ki aktardan parçalanmamış haliyle alıp öğtücünüzde kendiniz de toz haline getirebilirsiniz. Aktarlarda genellikle pembe olanı bulunuyor. Yemek yapanlar için bir püf nokta söyleyeyim: Himalaya tuzu yemeğin içine parçalanmadan konulduğunda pişme esnasında erimiyor. Bu nedenle mutlaka öğüterek katmanızı tavsiye ederim.

Himalaya Tuzunun Özellikleri:

Dünyada kristal tuz yataklarından en önemlisi Himalaya kristal tuzu olarak adlandırılan tuzdur.

Molekülleri hücre zarından geçebilecek tek tuz olan A kristal tuz, yüksek tansiyon, depresyon, stres, böbrek taşlarının ve kumlarının erimesi, kalp ritmini düzenleme ve kalp damar hastalıkları, migren, kemik erimesi, gut hastalığı, kireçlenme ve romatizma, diş beyazlatıcı, astım ve bronşit, kulak akıntısı ve iltihapları ile ayak mantarı, sivilcelere doğal çözüm tedavisi, sedef hastalığı ve sedef tedavisi, vücudun PH dengesine, kronik yorgunluğa, baş ve boğaz ağrısına, kanserli hücrelerin oluşumunu önleme ve tedavisine, şeker hastalığı, alzheimer, astım, alerji ve yaşlanmayı geciktirme gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelir.

Himalaya tuzu doğadaki en saf tuz olarak bilinir. 250 milyon yıl önceki denizlerin kurumasıyla oluşmuş tuz havzalarından alınan bu tuz, bedenimizde bulunan tüm elementleri içermesinin yanı sıra yeryüzünde bulunan elementlerden 84 ayrı minerali de bünyesinde barındırır. Vücut hücrelerinin iç sıvı dengesinin ve sinir sisteminin elektriksel faaliyetini destekler.

* İçerisinde 84 tane mineral olduğu kanıtlanmıştır.
* Damarlarda sertleşme yapmaz.
* Kalp, damar, tansiyon ve böbrek hastaları rahatlıkla kullanabilirler.
* Sağlıklı bir yaşam için, doğru su (ph dengesi olan), doğru tuz, temiz hava ve doğru beslenmek şarttır.
* Vücut hücrelerinin iç sıvı dengesinin ve sinir sisteminin elektriksel faaliyetini destekler.
* Sağlıklı ya da hasta olan herkes bu tuzu kullanmalı, diğer tuzu hayatından çıkarmalıdır.
* Tadı normal tuz tadından daha keskindir.

Ayrıca bakınız: Rafine Sofra Tuzu ve Özellikleri
                       Deniz Tuzu ve Özellikleri

Sağlıklı günler dilerim :o)


1 yorum:


  1. Hello,

    We are basically Manufacturers and Exporters of Himalayan Edible Salts, Bath Salts, Salt Inhalers and Salt products such as lamps, tiles, block, bricks and many more.

    We also have Lapis Lazuli, Tawas Crystal ALUM and Dried Rose Petals products availabe,

    We also make Himalayan Salt Caves, Salt rooms, Salt Walls and much more. For more info and designs, please see our new website caves.multirocksalt.com

    We are also ISO 9001:2000, HACCP AND FDA approved Company,

    We are Proud to announce that we have made the world's tallest salt crystal lamp,

    Height 8 feet and 4 inches and weight approx 3500 KG,

    Also visit our website to see the world’s biggest salt crystal Lamp,

    We gained trust and good reputation in international market as most popular brands in Europe, USA and Far East countries are using our products regularly.

    Thanks,

    Questions?



    Roshaan Hussain | Marketing Director | Multi Rock Salt Company
    U.S Office: +1 (415) 513 0044 | Pakistan Office: +92 300 490 5739 | Skype : multi.rocksalt
    www.multirocksalt.com | info@multirocksalt.com / multi.rocksalt@gmail.com



    YanıtlaSil