31 Temmuz 2014 Perşembe

ASMA YAPRAĞINDA SARDALYA IZGARA


Halk arasında çoğu zaman "sardalye" olarak ismi geçen sardalya balığının bu sunumuna ve tadına bayılacaksınız. Asma yaprağının hafif ekşiliğiyle balığın kendine has tadı birleşince sonuç gerçekten harika oluyor.

Malzemeler (35 adet):

Yarım kilo sardalya balığı
35 adet asma yaprağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)

Yapılışı:

Sardalyaların içini ve kılçıklarını temizleyin. Kafalarını da kopartmanız gerekiyor. Böylece elinizde sardalyanın kılçıksız filetoları kalacak. Arzu ederseniz balıkçınızdan bu işlemi yapmasını rica edebilirsiniz.



Temizlediğiniz sardalyaların suyunu birkaç kez değiştirerek yıkayın.

Asma yapraklarının tuzunun gitmesi için soğuk suda en az yarım saat bekletin.

Eğer taze asma yaprağı kullanıyorsanız kaynar suya hızlıca batırıp, çıkartın ki şekil verebilecek kadar yumuşasınlar. Kesinlikle kaynar suda çok tutmayın sadece batıp çıkması yumuşaması için yeterli, ardından hemen suyunu süzün. Ayrıca taze asma yaprağı tuzsuz olacağından, sardalya balıklarını sarmadan önce bir miktar tuzlayın.

Eğer asma yapraklarınız çok büyükse ortadan uzunlamasına ikiye bölün ve orta damarını çıkartın.

Yarım çay bardağı sıvı yağa fırçayı batırıp asma yaprağının iki yüzünü de yağlayın. Arzu ederseniz yağlama işlemini elinizle sürerek de yapabilirsiniz.

Yağladığınız yapraklara sardalya balıklarının filetolarını sarın. Sarma işlemini dolma gibi yapmayın. Balıkların yaprağın iki tarafından çıkması gerekiyor.


Tüm balıkları sardıktan sonra ister önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının ızgara kısmında, isterseniz de mangalda pişirebilirsiniz.

Yanında limonla servis yapın. Ayrıca sofranızda soğan salatası bulunmasını da tavsiye ederim, çünkü birbirlerine çok yakışıyorlar :o)

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder