21 Temmuz 2014 Pazartesi

DONDURMA EŞLİĞİNDE VİŞNELİ EKMEK


Malzemeler (2 kişilik):

2 dilim bayat tost ekmeği ya da arzu ettiğiniz başka bir bayat ekmek çeşidi
2 yemek kaşığı dolusu sıcak vişne reçeli
2 kaşık dolusu arzu ettiğiniz bir dondurma çeşidi

Yapılışı:

Vişne reçelinin 2 yemek kaşığı kadarını bir tavaya koyarak ısıtın.



Reçel ısınıp daha likit bir hale geldiğinde ekmek dilimlerinin üzerine yaydırın.


Yanlarına ya da üstlerine birer yemek kaşığı dondurma koyup ikram edebilirsiniz.

Yapılışı çok kolay ve hızlı olan bu tatlıyı, ali paşa kebabı sunduğunuz bir ana yemeğin ardından sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder