7 Temmuz 2014 Pazartesi

SALÇALI MAKARNA (SPAGETTİ)


Malzemeler (1 kişilik):

70 adet Spagetti (gramaj veremedim, tarifte hata olmaması için sayarak koymayı tercih ettim :o)
4 su bardağı kaynar su
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 adet kesme şeker
2 tutam tuz

Yapılışı:

Kaynar suya bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyerek spagettileri koyun. Spagetti gibi uzun makarnaları kırmadan koymak için önce suya batırın, alt tarafları yumuşadıkça tencerenin içinde döndürerek tamamının suya girmesini sağlayın.

Suya girdikten sonra mutlaka arada karıştırın ki yapışmasınlar.



Spagettinin ne kadar pişeceği damak tadınıza göre değişir. Ben kaynar suda 10 dakika haşlıyorum. Arzu ederseniz süreyi kısaltabilir ya da uzatabilirsiniz. Arada tadarak istediğiniz kıvama gelip gelmediğini kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Spagetti haşlandığında suyunu süzün (küçük bir not eklemek istedim: hiçbir makarna çeşidini haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirmeyin).

Spagettilerin pişmesi esnasında bir yandan da sosunu hazırlayın.

Sarımsağın kabuğunu soyup bir tutam tuzla iyice ezilip suyu çıkana kadar dövün.

Teflon bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup, kızdırın. Yağ kızdığında ezilmiş sarımsağı, salçayı ve 1 adet kesme şekeri ekleyin.

Sürekli karıştırarak hem sarımsağın hem de salçanın pişmesini sağlayın. Salçanın kokusu gittiğinde spagettinin pişme suyundan 6 yemek kaşığı kadar ekleyip, yine karıştırın. Salçalı sos, ketçap gibi akıcı bir hale gelecek ve kesme şeker de eriyecektir.

Spagettinin suyunu süzdükten sonra teflon tavadaki sosun içine katıp, eşit olarak soslanabilmesi için zedelemeden karıştırın.

Sos, spagettinin her tarafına eşit dağıldığında, servis tabağına alabilirsiniz.


Yanına domatesli tembel köftesi gibi kolay bir yemek öneririm.

Afiyet olsun :o)

Not: Arzu ederseniz sosun içine sevdiğiniz baharatlardan katabilir, servis tabağındaki makarnanın üzerine de rendelenmiş taze kaşar ya da parmesan peyniri serpebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder