11 Eylül 2014 Perşembe

ELMA SİRKESİNİN METABOLİZMAMIZA KAZANDIRDIĞI FAYDALARI


Özellikle salata soslarında sıklıkla kullandığımız elma sirkesi, başlı başına birçok hastalığa, cilt problemine ve metabolizmaya çok büyük faydalar sağlıyor.

Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek olan sirkede bol miktarda C vitaminiyle bazı madeni tuzlar bulunur. Bu yüzden sirkenin besin değeri yüksektir ve vücudumuza çok faydası vardır.

Sirke, salatalarımıza çeşni veren, ayrıca turşu yapımında kullanılan ekşi (asitli) bir maddedir.

Sirkede yüzde 6-7 oranında asetikasit (sirke ruhu) mevcuttur. Bu sirke asidi; iştah açan, sindirim salgılarını artırıp hazmı kolaylaştıran ve ferahlatıcı hoş bir koku veren maddedir.



Elma Sirkesinin Metabolizmaya Kazandırdığı Faydalar:

* Elma sirkesi kendi başına güçlü bir detokstur ve birçok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynar. Elma sirkesi; yediklerimizin verimli kullanılmasına, metabolizmanın hızlı ve uyumlu çalışmasına vücudun asit alkali dengesinin sağlanmasına çok büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.

*  Elma sirkesi; besinlerin verimli kullanılmasına, metabolizmanın sağlıklı işlemesine yardımcı olur. Zararlı olan sodyumun tüm etkilerini azaltıp tehlike sınırında olan tansiyonu normale çevirir.

* Bedenimizin gerek duyduğu tüm kalsiyumu tek başına sağlamaktadır. Bir yandan kemiklerin gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, diğer yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini elemine eder. Elma sirkesini uzun süre kullandığınızda, kemik ve eklemlerinizdeki sertlik ve sıkıntılar kısa sürede biter.

* Yapılan son araştırmalara göre elma sirkesi; sodyumun vücudunuz üzerindeki etkisini azaltıp, yüksek tansiyonun oluşmasına da engel oluyor. Neredeyse ülkemizde her iki kişiden birinin sorunu olan kolesterol ise yine bu sirke sayesinde sağlıklı bir şekilde düşürülebiliyor. Zira söz konusu sıvının içerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlıyor.

* 2 tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suyun ya da papatya çayının içerisine döküyoruz (Dilerseniz bal ve sinameki tozu da ekleyebilirsiniz). Ancak sinameki tozunun içerisinde şeker olmamalıdır. Bu elma sirkesi formülü kaşıkla bir güzel karıştırıldıktan sonra, zayıflama, kilo verme ve kolesterol düşürmek için kullanıma hazırdır.

* Elma sirkesi ile zayıflamak için yemeklerden yarım saat kadar önce bir çay bardağı elma sirkesi içebilirsiniz. Ancak reflü, ülser gibi problemi olanlar bu yöntemi uygulamamalıdırlar.

Kısaca elma sirkesi;

* İç organları temizler.

* Baş ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir.

* Kolesterol ve tansiyonu düşürür.

* Kan şekerinin düşmesini önler.

* Romatizma ve gut hastalığının azalmasını sağlar.

* Parazitlerin dökülmesini sağlar.

* Bağırsak tembelliğini giderir.

* Beden ve zihin yorgunluğu giderir.

Ayrıca bakınız: Gözenek Düşmanı Elma Sirkesi
                          Elma Sirkesinin Kozmetik Faydaları

Sağlıklı günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder