28 Eylül 2014 Pazar

MAKARNA ÇORBASI TARİFİ


Malzemeler:

2 çay bardağı yüksük makarna
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 sap kereviz
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı sumak
Yarım çay kaşığı kimyon
Bir fiske karabiber
Bir tutam tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sebze/et veya tavuk suyu (veya normal suya 1 paket bulyon da katabilirsiniz. Bulyon koyarsanız ekstra tuz koymayın, yoksa çok tuzlu olur)
10 sap maydanoz

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.



Sivri biberleri ince ince kıyın. Eğer çekirdeklerini istemezseniz bu durumda önce uzunlamasına ikiye kesip iç çekirdeklerini çıkartıp ondan sonra dilimleyebilirsiniz.

Maydanozu ince ince kıyın. Ben her zaman maydanozun saplarını da kullanırım çünkü vitamini boldur. Yine de zevke bağlı olduğundan sadece yaprakları da kullanılabilir.

Kereviz sapını ise güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.

Tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağı koyup kızdırın. Yağ kızdığında soğan, biber ve kereviz saplarını ekleyip 2-3 dakika hafifçe yumuşayana kadar kavurun.

Sebzeler hafifçe yumuşadığında makarnayı ve kaynar haldeki et/tavuk suyunu koyun. Makarna pişene kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin (yaklaşık 10 dakika yeterli oluyor).

Makarna da yumuşadığında en son aşamada tuz, karabiber, sumak ve kimyonu katın. Sadece 1 dakika fokurdatıp altını kapatın.

Altını kapattıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve servis tabaklarına alın.

Benim çok sevdiğim bir çorba olan makarna çorbasının ardından evde yaptığınız pizzayı sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder