25 Eylül 2014 Perşembe

MEZELİK ÇITIR SOMON DERİSİ TARİFİ


Malzemeler (2 kişilik):

250 gram pulları temizlenmiş somon derisi
2 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon kabuğunun rendesi
5 yaprak fesleğen
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Somon derisi çok pullu olduğundan mutlaka pullarından temizlenmesi gerekir, yoksa pişince yenmesi zor olur. Temizlenmiş somon derilerini güzelce yıkayın.


Sarımsağın kabuğunu soyup bir tutam tuzla iyice sulanana kadar dövün.

Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Fesleğen yapraklarını ince ince kıyın.

Bir kapta ezilmiş sarımsak, doğranmış soğanla birlikte, mayonez, hardal, rende limon kabukları, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kıyılmış fesleğeni güzelce karıştırın.


Somon derilerinin her tarafını bu karışıma bulayıp, kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletin.


Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın telinin üzerine derileri yanyana dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, deriler çıtır olana kadar pişirin.

Sofraya ne zaman koysam bir anda biten bu güzel mezeyi, asma yaprağında sardalya ızgara yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder