9 Eylül 2014 Salı

XANADU SNOW WHITE HOTEL İPEK YOLU RESTAURANT (PALANDÖKEN - ERZURUM)


Bugün hem Erzurum, hem de Xanadu Snow White Hotel yazılarımın sonuncusunu yazıyorum. Umarım başka bir zamanda yine gitme fırsatı bularak, daha farklı restoranların yorumlarını da yapma şansına sahip olabilirim.

Xanadu Snow White Hotel bünyesinde yer alan İpek Yolu Restaurant, otelin içindeki diğer restoranlardan büyük bir farkla ayrılıyor, çünkü burası misafirin kendisine hizmet ettiği ve yemeklerini kendisinin aldığı açık büfe restaurant. Ayrıca bir sır vereyim, bu restoran diğerlerine oranla hep daha dolu. Bu durum, hep denildiği gibi "yemek; önce göze sonra mideye hitap etmeli" sözünü doğrular nitelikte.

Arkadaşımla birlikte İpek Yolu Restaurant'ın içine girer girmez ilk fark ettiğimiz ne kadar geniş olduğuydu. Çok fazla göz ayarı olan biri değilim ama, şööyyleee yüzlerce kişinin katıldığı büyüüük bir düğün, kutlama, parti, toplantı vs yapayım diyorsanız burası tam size göre.

Manzara ise şahane, çünkü gecenin insanı soluksuz bırakan karanlığında altın gibi parlayan Erzurum şehrinin büyülü silüetini görüyorsunuz.


Restoranın içine girer girmez cam kenarında boş bulduğumuz bir masaya eşyalarımızı bırakarak, açlıktan gözümüz dönmüş bir şekilde birer boş tabak aldık ve istediğimiz yemeklerden doldurmaya başladık. Böyle yazmama bakmayın, açık büfe konusunda kendini kaybetmeyen insanlardan biriyim. Öyle dolu dolu karma karışık tabaklardan oluşturmam :o) Sadece yiyebileceğim bir-iki gıdadan azar azar alıp, bittikçe hala yemek istiyorsam biraz daha alırım.


Bu yazıda sunduğum yemeklerin hepsini tabi ki bir akşamda yemedik. Zaten yemiş olsak muhtemelen şu anda mide fesatından bir hastanenin odasında yatıyor olurdum, çünkü öyle fazla ki anlatamam. Ayrıca günlük olarak yemek çeşitleri değişiyor. Ben sadece gittiğim akşamın yemeklerinin resimlerini çekebildim. Eğer her akşam gitmiş olsaydım, sanırım yazının uzunluğu ansiklopedi gibi olurdu :o)

Yemeklerin sayısı çok fazla olduğundan dolayı, toplu halde yorumlayacağım. Öncelikle çorbalardan başlayayım. Bizim gittiğimiz akşam çorba seçeneği 2 taneydi: Süzme Mercimek Çorbası ve Kremalı Tavuk Çorbası.. Her ikisinin de, kıvamı da tadı da mükemmeldi. Bana sadece tuz miktarları biraz az geldi ama, tuzsuz yiyenlerin düşünüldüğü de göz önünde bulunulursa, bu durumu anlayışla karşılamak mümkün.

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI


KREMALI TAVUK ÇORBASI



Salata barında ise birçok çeşit vardı. Salatalarla beraber aynı zamanda soğuk mezeler de bardaki yerlerini almıştı. Daha önceki Xanadu Snow White Hotel restoran yazılarımda yazdığım gibi, tüm sebzeler çok tazeydi. Günlük olarak satın alındıklarını düşünüyorum. Salata ve soğuk meze içeren bölümdeki yemekler şöyleydi:

ACILI EZME


BARBUNYA PİLAKİ


CACIK


KABAK MARİNE SALATASI


PİYAZ


ÇEŞİTLİ PEYNİRLER VE ZEYTİNLER


ÇEŞİTLİ SALATALAR


Gördüğünüz gibi sadece salata ve mezelerin olduğu kısımla bile aşırı doymak mümkün. Amaaa tabi ki bunlarla bitmiyor.. Et içeren yemekler de çeşit çeşit sunulmuş. Otel bünyesindeki hangi restoranda etli yemek yesem, hep aynı sonuca vardım: Etler lokum gibi yumuşacık, gerçekten ağzınızda dağılıyor. Ayrıca kesinlikle pişirme aşamasında kurumamış ve sertleşmemiş. Tüm etlerin marinasyonlarını da çok beğendim. Ne etin tadını bastıracak kadar yoğun, ne de eti yumuşatmayacak kadar az... İpek Yolu Restaurant'taki aşçının et yemeklerinin çeşitleri konusunda gösterdiği hünere ise hayran kalmamak elde değildi. Hepsini başarıyla yapmış olduğunu söyleyebilirim.

DANA NUAR ROSTO


DANA RENÇBER KEBABI


HİNDİ ÇÖP ŞİŞ


HİNDİ SARMA


KIYMALI PİDE


PİLİÇ ETLİ BAMYA


Et yemeklerinin yanına alabileceğiniz garnitürler ve tencere yemekleri ise bir o kadar lezzetliydi. Pilavı tane tane, püresi bol sütlü ve tereyağlı, baklagili yumuşacık...

BARBUNYA GÜVECİ


BEŞAMEL SOSLU GARNİTÜR


HAVUÇ SOTE


PİLAV


SÜTLÜ PÜRE


Eh bu kadar yemek olur da tatlı olmaz mı... Tatlının da tabir yerindeyse binbir çeşidi, tatlı barında sunuluyordu. Arkadaşım birkaç tatlıdan ufak ufak denedi ve hepsinin tadının çok iyi olduğunu altını çize çize belirtti.

CEVİZLİ KABAK TATLISI


ŞEKERPARE


SÜTLÜ İRMİK TATLISI


ÇEŞİTLİ MEYVELER VE BİRÇOK TATLI ÇEŞİDİ DAHA...



Açık büfede yemek yemek oda fiyatına dahil olduğundan, yemek fiyatlarının nasıl olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama oda fiyatıyla hesaplayarak düşündüğümde çok uygun bir bütçe...

Birkaç gündür yazdığım Xanadu Snow White Hotel yazılarımın böylelikle sonuna geldim. Umarım keyif alarak okumuşsunuzdur.

Ayrıca bakınız: XANADU SNOW WHITE HOTEL KAHVALTI
                        XANADU SNOW WHITE HOTEL ROSEBUD RESTAURANT
                        XANADU SNOW WHITE HOTEL ORIENT DINE RESTAURANT

Güzel günler dilerim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder