31 Ekim 2014 Cuma

KARNABAHARDAN KISIR NASIL YAPILIR? (KARNABAHARLI KISIR TARİFİ)


Malzemeler (6 kişilik):

Bir karnabaharın yarısı
10 sap taze soğan (benim kullandıklarım çok kalındı bu nedenle 6 sap kullandım)
15 sap maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı dolusu sumak
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limonun suyu
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Karnabaharı güzelce yıkadıktan sonra sap sap ayırıp mikserden geçirin ve un haline getirin (bu işlem karnabahar pişirilmeden yapılmalı). Miksere hepsini birden atarsanız sıkışabilirler, bu nedenle azar azar koyup un haline geldikçe ekleyin.




Taze soğanların kök kısımlarını ve varsa çürük yapraklarını ayırıp, yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.

Yapışmaz bir tavaya zeytinyağını koyun kızdırın. Kızgın yağa soğanları ve un haline gelmiş karnabaharları ekleyip birarada kavurun. Karnabaharların iyice sönmesi lazım, hatta pişirilmemiş halinin neredeyse yarısına iniyor. Kavururken yanmaması için sürekli karıştırın.

Maydanozların yapraklarını saplarından ayırın ve yaprakları ince ince kıyın.

Karnabaharlar piştiğinde ocağı kapatıp kıyılmış maydanozları, salçaları, limon suyunu, nar ekşisini ve tüm baharatları katıp iyice karıştırın.

Ekşilik ve tuz ayarı için tadına bakıp servis tabaklarına alabilirsiniz.


Karnabaharla yapılan çok güzel bir tarif olan karnabahardan kısır tarifinin yanına kıymalı börek yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder