14 Kasım 2014 Cuma

VEGAN YAZ TÜRLÜSÜ TARİFİ


Malzemeler (4 kişilik):

1 adet kabak
1 adet patlıcan
15 adet ayşe kadın fasulye
2 adet domates
2 adet sivri biber (isteğe göre acı olabilir)
1 adet kırmızı tatlı biber
1 büyük kuru soğan
10 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin.

Fasulyelerin alt ve üst kısmında küçük birer parça kesip atın, geriye kalanını yiyebileceğiniz boyutta enlemesine doğrayın.

Patlıcanı alacalı soyup çok küçük olmayacak küpler halinde doğrayın (kabuğunu soymadan da yapabilirsiniz).

Kabağın kabuğunu arzuya göre sebze soyucu ile soyup, yine çok küçük olmayacak küpler halinde doğrayın.

Sivri biberlerin ve kırmızı tatlı biberin iç çekirdeklerini çıkartıp çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.

Sarımsakların kabuklarını soyun, bütün halde kalsın.

Tercihen toprak, yoksa çelik tencereye doğranmış tüm malzemelerle beraber sıvı yağı ve tuzu koyun.

Tencerenin kapağı kapalı olarak tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Çok sağlıklı ve besleyici olan vejetaryen yaz türlüsünün yanına fırında baharatlı dilim patates yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


1 yorum:

  1. ELINE SAGLIK YAPTIK YEDIK BA YIL DIIIKK..... TESEKKURLER

    YanıtlaSil